Tudatos Önegyüttérzés tanfolyam 

az ONLINE térben

8 hetes MSC (Mindful Self-Compassion) tanfolyam

önismereti és erőforrás-fejlesztő program indul

 2024 június 5.-én 17.30-kor

8 héten át minden szerdán 17.30-20.00-ig

ZOOM alkalmazáson keresztül


Jelentkezz, ha szeretnél

 • kevésbé kritikusan viszonyulni magadhoz
 • nagyobb önismeretre szert tenni
 • közelebb kerülni valódi szükségleteidhez
 • jobban jelen lenni az életedben
 • érzelmileg stabilabbá válni
 • elégedettebb és örömtelibb életet élni!

A tanfolyam vezetője :

Havasi Marianna


klinikai szakpszichológus 

pszichoterapeuta

MSC tanár

 MBCT tanár

Himalájai jóga - tanár


Fejleszd érzelmi intelligenciádat és kellemesebb lesz a világod!

Ismerd fel valódi szükségleteidet és

élj nagyobb összhangban valódi értékeiddel!

 • A részvételt ingyenes konzultáció (0. találkozás) előzi meg, amely során megismerkedünk, tájékozódhatsz a tanfolyam részleteiről és megbizonyosodhatunk arról, hogy most van-e itt az ideje számodra az MSC elkezdésének.
 • + 1 alkalom: Az 5-7 alkalom között az egyik hétvégi napon "Csendes napot" tartunk 09.00-12.00-ig .
 • A Tudatos Önegyüttérzésről itt olvashatsz bővebben.

TUDD MEG, MENNYIRE VAGY ÖNEGYÜTTÉRZŐ!

Görgess lejjebb és töltsd ki a tesztet:)

Mi fog történni az MSC  tanfolyam során lépésről-lépésre?

 • 1. ülés: Bevezetés az Önegyüttérzés tudományába. Kutatási eredmények és tévhitek az önegyüttérzésről. Az önkritika és az önegyüttérzés fiziológiája. Az önegyüttérzés - jin és jang  - gesztusai. Rövid önegyüttérzés meditáció.
 • 2. ülés: A Tudatos Jelenlét szerepe az önegyüttérzésben. A múltba-jövőbe kalandozó elme: evolúciós örökségünk. A realitással szembeni "ellenállás", mint a felesleges szenvedés forrása. Az érzelmi "visszacsapás", mint a gyógyulás előfeltétele.
 • 3. ülés: A Kedvesség gyakorlása. A szeretetteli légzés művészete. Szerető-kedvesség meditáció. 
 • 4. ülés: Találjuk meg saját önegyüttérző hangunkat! Fejlődési állomások az önegyüttérzés gyakorlásában. Hogyan motiválhatjuk magunkat céljaink elérésére az Önegyüttérzés segítségével?
 • 5. ülés: A teljességében megélt élet lehetősége.  Felfedezzük alapvető értékeinket. A szenvedés mögöttes értelmének feltárása. Együttérző hallgatás művészete: a hiteles kommunikáció lehetősége.
 • + 1 találkozás:  Csendes elvonulás - 3 órás közös gyakorlás
 • 6. ülés: Találkozás a nehéz érzelmekkel. Hogyan lehetünk együtt - kedvesen - a nehéz érzelmeinkkel? Az elfogadás folyamatának állomásai. Mi is az a "szégyen" és hogyan dolgozzunk konstruktívan a szégyen érzésével az önegyüttérzés segítségével?
 • 7. ülés: A nehéz kapcsolatok érzelemvilágának felgöngyölítése. A "harag" és ami mögötte van. Mit kezdjünk a haragunkkal? A megbocsátás folyamata. Az empátia és az együttérzés közti különbség. Hogyan kerüljük el az empátiás kimerülést avagy a kiégést?
 • 8. ülés: Öleljük magunkhoz az életünket! A boldogság kiművelése. A hála és az élet adományainak ízlelgetése. Ismerjük (f)el jó tulajdonságainkat is! Az MSC gyakorlás fenntartásának lehetőségei.

Ez érdekel, jelentkezni szeretnék a tanfolyamra!

A tanfolyamra való JELENTKEZÉSI LAPOT itt töltheted le, és kérlek kitöltve küldd el a havasimarina@gmail.com címre:

Jelentkezéseddel elfogadod a Tanfolyam Általános Szerződési Feltételeit, kérlek olvasd el:

A tanfolyam ára: 39 000 Ft!

EGYÉNI KEDVEZMÉNYEK:

 • Diákok, nyugdíjasok, GYED-en és GYES-en levő anyukák, szociális szférában dolgozók és pedagógusok számára 39 000 helyett 35 000 Ft.
 • Részletfizetés lehetséges!

TÁRSAS KEDVEZMÉNYEK:

 • Duó kedvezmény: Tegyél jót! Hívd magaddal - tudatos önegyüttérzés terén szintén fejlődni vágyó - ismerősödet (barát, kollega, rokon...) és megvalósuló jelentkezés esetén mindketten 4000 Ft kedvezményben részesültök a tanfolyam eredeti árából: 35 000 Ft-ért jöhettek!
 • Trió kedvezmény: Tegyél jót! Hívd magaddal - tudatos önegyüttérzés terén szintén fejlődni vágyó - két ismerősödet (barát, kollega, rokon...) és megvalósuló jelentkezés esetén mindhárman 4000 Ft kedvezményben részesültök a tanfolyam eredeti árából: 35 000 Ft-ért jöhettek! Együtt fejlődni mindig jobb:)

A kedvezmények (pl diák és társas) kombinálhatók, de nem összevonhatók: 1 ember egyféle kedvezményt vehet igénybe!


TESZT!

Tudatos Önegyüttérzés Skála 

Instrukciók:

Az alábbiakban a mindennapi tapasztalataiddal kapcsolatos állítások gyűjteménye következik. Kérjük, az alábbi 1-5-os skála segítségével jelezd, hogy jelenleg milyen gyakran vagy ritkán tapasztalod az egyes tapasztalatokat. Kérjük, aszerint válaszolj, hogy mi tükrözi valóban az Te tapasztalataidat, és ne aszerint, hogy szerinted milyennek kellene lennie a tapasztalataidnak. Kérjük, minden egyes elemet kezelj külön-külön a többi elemtől.

Tudatos Önegyüttérzés skála 2.

Az önegyüttérzés skála összesítése:

1-2.0: Alacsony az önegyüttérzés szintje. Ha lelki szenvedésen mész keresztül, hajlamos vagy kíméletlenül kritizálni magad és ezzel még inkább elszigetelődsz, még mélyebbre kerülsz. Kitöltötted ezt a skálát: ez mindenképpen arra vall, hogy van rálátásod önszabotáló működésedre, keresed is a megoldást, csak még nem találtad meg a változtatás hatékony módját. Kérlek kezdj el ismerkedni az önegyüttérzés ősi-új tudományával!

2.1-3.0 Mérsékelt önegyüttérzésre vall: Hajlamos vagy az önbírálatra, és könnyen elbizonytalanodsz magadban, ha nem a tervek szerint haladnak a dolgok, ám úgy tűnik, kibontakoztatásra várnak benned is az önegyüttérzés csírái. Érdemes energiát fektetned a külső-belső mércéknek való megfelelés és az önmagad iránti kedvesség közti egyensúly kiművelésére!

3.1-4.0 Hajlasz az önegyüttérzésre: Vannak hatékony eszközeid önmagad mentális kiegyensúlyozására, ezt gyarapodó önismereted is támogatja. Jó úton haladsz afelé, hogy kiműveld az emberséges és kedves viszonyulást önmagadhoz, miközben megőrzöd a kapcsolatodat a realitással. Nem riadsz meg attól a tényszerűségtől, hogy a pozitív változások stabilizálásához rendszeres gyakorlásra van szükség:) Csak így tovább!

4.1-5,0 Önegyüttérzésed mértéke magas. Gratulálok!
Sikerült megvalósítanod az önegyüttérzés ideálképét:) Elfogadod tökéletlenségeidet és lelki szenvedés esetén valódi kedvességgel tudsz magad mellett állni. Az önegyüttérzés és a mások iránti együttérzés képessége egy tőről fakad -  ez az egyetemes jóindulat megnyilvánulása minden érző lény iránt. Oszd meg bölcsességedet másokkal is!

Források:

https://self-compassion.org/self-compassion-test/

Kristin Neff PhD és Christopher Germer: Tudatos Önegyüttérzés. Ursus Libris 2022


Gyakran ismételt kérdések

 • Pszichiátriai kezelésben részesülök. Részt vehetek-e a tanfolyamon?

Ez esetben kérd ki pszichiátered, pszichológusod véleményét, az ő jóváhagyásukkal igen.

 • Helyettesíti-e a tanfolyam a rendes egyéni pszichoterápiát? Jelenleg járok pszichoterápiára, de kipróbálnék valami mást is...

Az MSC nem helyettesíti az egyéni pszichoterápiát, sem a gyógyszeres kezelést, viszont sok esetben remekül ki tudja kiegészíteni ezeket, amennyiben az orvos/pszichológus jóváhagyja ezt.

 • Az utóbbi időben összecsaptak a fejem fölött a hullámok, és az ismerőseim szerint a mindfulness segíthet. Jöhetek akkor is, ha romokban van az életem?

Ilyen kritikus időszakban az MSC tanfolyam elkezdése ellenjavallt. Inkább olyan időszakot válassz az MSC elkezdésére, amikor kiegyensúlyozottabb az életed.

 • Szeretnék jönni a tanfolyamra, de néhány alkalmon előre láthatóan nem fogok tudni részt venni. Jöhetek-e ettől még a tanfolyamra?

A személyes részvétel nagy előny az MSC elsajátításában. Ha 30%-nál több lehet a hiányzásod, inkább válassz olyan időszakot az MSC-re, amikor nagyobb arányban jelen tudsz lenni a találkozásokon.

 • Mi van, ha legjobb szándékom ellenére mégsem tudok megjelenni egy alkalmon? Hogyan tudom pótolni a hiányzást?

Ha a résztvevő előre jelzi a hiányzást és igényt tart rá, videofelvételt készítünk az adott ülésről, amelynek linkjét a csoporttagok rendelkezésére bocsátom. Ld még a következő kérdést:

 • Lesz-e valamilyen papír- vagy hangalapú segédanyag a tanfolyamhoz?

Igen, minden alkalommal a résztvevők rendelkezésére bocsátom a megfelelő jegyzeteket, valamint hanganyagokat, így mindig lépést tudsz tartani a folyamattal.

 • Kapunk-e valamilyen dokumentumot a tanfolyam elvégzéséről?

Igen, tanúsítványt kap a részvételről mindenki, aki végig járta a 8 hetes MSC-t (legalább 6 alkalmon jelen volt) és igényli ezt a dokumentumot.