8 hetes Online Mindfulness Tanfolyam

Hagyományos és modern pszichológiai vívmányokon alapuló

önismereti és önfejlesztő csoport, 

mely segítségével megőrizheted 

Belső Stabilitásodat a Változások Idején is! 

Változatlan áron! 

Mindfulness Alapú Kognitív Terápia 

az ONLINE térben

Kezdés: 2023.10.11.-én 18:00-kor

8 héten át minden szerdán

18:00-20:00 

+ INGYENES ELŐZETES KONZULTÁCIÓ

Neked való a Mindfulness, ha szeretnél

 • békésebb lelkivilágot élni;
 • kevesebbet tipródni a múlton és a jövőn;
 • rugalmasabban bánni a stresszel;
 • megismerkedni elméd működésével és
 • örömtelibb, elégedettebb és teljesebb életet élni! 

Kövesd és vidd tovább az ősi mesterek sokezer éven át megőrzött bölcsességét:

jelentkezz erre a tanfolyamra most! 


Tanfolyamvezető:

Havasi Marianna

klinikai szakpszichológus

pszichoterapeuta

MBCT oktató

 • A részvételt ingyenes konzultáció (0. találkozás) előzi meg, amely során megismerkedünk, tájékozódhatsz a tanfolyam részleteiről és megbizonyosodhatunk arról, hogy most van-e itt az ideje számodra az MBCT elkezdésének.
 • + 1 alkalom: Az 5-7 alkalom között az egyik hétvégi napon "Csendes napot" tartunk 08.00-12.00-ig .
 • Az MBCT tanfolyamról részletesebben ide kattintva tájékozódhatsz!

Mi fog történni a tanfolyam során lépésről lépésre?

0. alkalom: Motivációs beszélgetés, pszichológiai konzultáció a részvétellel kapcsolatban

1. hét: Az elme "automata" üzemmódjának és "létezés" üzemmódjának felismerése. Evésmeditáció és testpásztázás - bevezetés az éber tudatosság alapjaiba.

2. hét. Milyen összefüggés van helyzet-értelmezéseink, érzelmi reakcióink és testi állapotaink között? A mindfulness meditáció alapjai: a meditációs ülésmódok és a légzéstudatosság meditáció gyakorlata.

3. hét. A szétszórt elme összerendezése tudatos mozgás, jóga és meditáció segítségével. Milyen a hétköznapi elme természete? Az MBCT lelke: a 3 perces mindfulness meditáció.

4. hét. Az "averzió" - mint általános "nemakarom" érzés, amely szenvedéseink meghosszabbítója - lefülelésre kerül. Felismerjük, hogy gondolataink csupán mentális események és nem tények. Az elme művelése meditáció segítségével. A sétáló meditáció.

5. hét. A "megengedés" fogalmát igazítjuk helyre. A megengedés képességét elkezdjük kiművelni magunkban. Most már a meditáció segítségével is foglalkozunk a kellemetlen belső tartalmainkkal.

6. hét. Hangulataink hatása a gondolkozásunkra. Hogyan viszonyuljunk a gondolatainkhoz? Hogyan tudunk kevésbé azonosulni a gondolatainkkal, belső drámáinkkal a mindfulness segítségével?

+ 1. alkalom: hétvégi napon 9.00-13.30-ig Csendes nap - az eddig tanult gyakorlatok alapján

7. hét. Hogyan tudnánk legjobban gondoskodni magunkról? Mit tegyünk, amikor hangulati állapotunk hanyatlani kezd? Akcióterv készítése a megelőzés érdekében.

8. hét. A valódi 8. ülés életünk hátralevő része. Ez alkalommal a tanultak áttekintése történik, az új, tudatosabb létezésmód beépítése az egyéni mindennapokba. Hogyan tartsuk fenn a gyakorlást?

A foglalkozások közötti időszakban minden nap gyakorolni szükséges a tanultakat, hogy az új szemlélet beépülhessen az életünkbe és minőségi változást hozzon mindennapi megéléseinkbe:)Ajándékozz Tudatosságot!


A tanfolyam ára változatlanul:  35 000 Ft!

EGYÉNI KEDVEZMÉNYEK:
Diákok, nyugdíjasok és pedagógusok számára 35 000 helyett 30 000 Ft

TÁRSAS KEDVEZMÉNYEK:

 • Duó kedvezmény: Tegyél jót! Hívd magaddal - tudatos jelenlét terén szintén fejlődni vágyó - ismerősödet (barát, kollega, rokon...) és megvalósuló jelentkezés esetén mindketten 5000 Ft kedvezményben részesültök a tanfolyam eredeti árából: 30 000 Ft-ért jöhettek!
 • Trió kedvezmény: Tegyél jót! Hívd magaddal - tudatos jelenlét terén szintén fejlődni vágyó - két ismerősödet (barát, kollega, rokon...) és megvalósuló jelentkezés esetén mindhárman 5000 Ft kedvezményben részesültök a tanfolyam eredeti árából: 30 000 Ft-ért jöhettek! Együtt fejlődni mindig jobb:)

A kedvezmények (pl diák és társas) kombinálhatók, de nem összevonhatók: 1 ember egyféle kedvezményt vehet igénybe!

KÉRDÉSEM VAN / JELENTKEZNI SZERETNÉK TANFOLYAMRA!

A tanfolyamra való jelentkezési lapot itt töltheted le, és kérlek kitöltve küldd el a havasimarina@gmail.com címre:

Jelentkezéseddel elfogadod a Tanfolyam Általános Szerződési Feltételeit, kérlek olvasd el:

Tudtad?

A mindfulness meditáció során a légzés minőségének alapvető jelentősége van. A a  légzésfigyelést ősidők óta használják a meditatív állapotok eléréséhez, ez képezi a mindfulness meditáció alapját is. A nyugodt, kiegyensúlyozott légzés  átvezet bennünket a meditatív állapotba, csakhogy idáig eljutni sem mindig könnyű.

Sok ember túlságosan stresszel ahhoz, hogy egyáltalán leülhessen meditálni. Nem tudnak kikapcsolni, megnyugodni, szétpattan a fejük a feszültségtől.

 • Ha a stressz miatt el sem jutsz odáig, hogy leülj meditálni,
 • Ha szeretnéd megismerni, hogy a légzésed segítségével hogyan tudod azonnali hatállyal megnyugtatni magad,
 • Ha szeretnél általánosságban kiegyensúlyozott és nyugis lenni,
 •  Ha érdekelnek a légzés és a mentális állapotok összefüggései, akkor


töltsd le ingyenes E-bookomat 

melynek címe:


AMIT A LÉGZÉSRŐL MINDENKINEK TUDNIA KELL

Ha érdekesnek találtad az E-bookot,  íratkozz fel hírlevelemre további aktualitásokért, életminőséget javító információkért! 


Gyakran ismételt kérdések

 • Pszichiátriai kezelésben részesülök. Részt vehetek-e a tanfolyamon?

Ez esetben kérd ki pszichiátered, pszichológusod véleményét, az ő jóváhagyásukkal igen.


 • Helyettesíti-e a tanfolyam - elvégre benne van a nevében a "kognitív terápia" - a rendes egyéni  pszichoterápiát? Jelenleg járok pszichoterápiára, de kipróbálnék valami mást is...

Az MBCT nem helyettesíti az egyéni pszichoterápiát, sem a gyógyszeres kezelést, viszont sok esetben remekül ki tudja kiegészíteni ezeket, amennyiben az orvos/pszichológus jóváhagyja ezt.


 • Az utóbbi időben összecsaptak a fejem fölött a hullámok és az ismerőseim szerint a mindfulness segíthet. Jöhetek akkor is, ha romokban van az életem?

Ilyen kritikus időszakban az MBCT tanfolyam elkezdése ellenjavallt. Inkább olyan időszakot válassz az MBCT elkezdésére, amikor kiegyensúlyozottabb az életed. 


 • Szeretnék jönni a tanfolyamra, de néhány alkalmon előre láthatóan nem fogok tudni részt venni. Jöhetek-e ettől még a tanfolyamra?

A személyes részvétel nagy előny. Ha 30%-nál több lehet a hiányzásod, inkább válassz olyan időszakot az MBCT-re, amikor nagyobb arányban jelen tudsz lenni a találkozásokon.


 • Lesz-e valamilyen papír- vagy hangalapú segédanyag a tanfolyamhoz?

Igen, minden alkalommal a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk a megfelelő jegyzeteket, valamint hanganyagokat.


 • Kapunk-e valamilyen dokumentumot a tanfolyam elvégzéséről?

Igen, tanúsítványt kap a részvételről mindenki, aki végigjárta a 8 hetes MBCT-t. 

Vélemények az MBCT tanfolyamról

Boglárka

"A Mindfulness Alapú Kognitív Terápia programra azért jelentkeztem, hogy segítséget kapjak a stressz, szorongás, és a nehézségek könnyebb leküzdésében.

Hasznosak voltak számomra a meditációk, a tudatos mozgás, és a tudatos légzésgyakorlatok. Mindennapi használatával  már könnyebben elfogadom az adott helyzetet, ami váratlan pillanatokban felbukkan. Szívből ajánlom Mindenkinek!"

Judit

"A Mindfulness Alapú Kognitív Terápia programra segítségért jöttem azért, hogy jobban viszonyulhassak önmagamhoz, és a körülöttem élőkhöz. A tanfolyamon elsajátítottam az érzéseim megismerésének módozatait. Hasznos meditációs technikákat tanultam a nehézségek leküzdésére, melyeket ÉLESBEN GYAKOROLHATTAM a tanfolyam alatt váratlanul fellépő élethelyzetem elfogadására, feldolgozására és a kilábaláshoz vezető út megtalálására.

A tanfolyam pontos időrendben, jól szervezetten zajlott. A tapasztalataink megbeszélésére is rendszeresen kínálkozott lehetőség. Nyugodt légkör, és érdeklődő, segítőkész figyelem övezte a hallgatókat /résztvevőket. A tanfolyam elvégzésével egy hosszabb távú segítséget kaptam ahhoz, hogy még inkább a jelenre összpontosítsak, és a mindennapjaimat tudatosabban, nagyobb lelki nyugalomban élhessem. A tanfolyam elvégzését jó szívvel ajánlom. "

 

Ilona

"Nyugalom, önismeret, tudatos jelenlét. Nagyon jó. Őszintén ajálom másoknak is"

Ferenc

"Mióta a tanfolyamot csinálom, nem érzem magam olyan árvának.

A családtagjaim csodálkozva állapítják meg, hogy nem vagyok már plafonon minden apróságtól."