Mindfulness Alapú Kognitív Terápia

8 hetes ONLINE tanfolyam

Kezdés: 2024.04.10.-én 18:00-20:00

+ INGYENES ELŐZETES KONZULTÁCIÓ

Hagyományos és modern pszichológiai vívmányokon alapuló önismereti 

és önfejlesztő csoport, mely segítségével megőrizheted  

Belső Stabilitásodat a Változások Idején is! 


Jelentkezz erre az MBCT tanfolyamra, ha szeretnél:

 • kevesebbet őrlődni a múlton és a jövőn;
 • bölcsebben bánni a stresszel;
 • érzelmileg stabilabbá válni;
 • valóban jelen lenni az életedben;
 • jobban megérteni és irányítani elméd működését; 
 • örömtelibb, elégedettebb és teljesebb életet élni! 

Kövesd és vidd tovább az ősi mesterek bölcsességét!


Tanfolyamvezető:


Havasi Marianna

klinikai szakpszichológus

pszichoterapeuta

MBCT és 

MSC oktató

himalájai jóga tanár

 • A részvételt ingyenes konzultáció (0. találkozás) előzi meg, amely során megismerkedünk, tájékozódhatsz a tanfolyam részleteiről és megbizonyosodhatunk arról, hogy most van-e itt az ideje számodra az MBCT elkezdésének.
 • A tanfolyam időpontjai: április  10., 17., 24., május 1., 8., 15., 22., 29. 
 • + 1 alkalom: Az 5-8 alkalom között egy hétvégi napon "Csendes napot" tartunk 8.00-12.00-ig
 • Az MBCT tanfolyamról részletesebben ide kattintva tájékozódhatsz!
 • Mi fog történni a tanfolyam során lépésről lépésre?

  0. találkozás: Motivációs beszélgetés, pszichológiai konzultáció a részvétellel kapcsolatban

  1. hét: Az elme "automata" üzemmódjának és "létezés" üzemmódjának felismerése. Evésmeditáció és testpásztázás - bevezetés az éber tudatosság alapjaiba.

  2. hét. Milyen összefüggés van helyzet-értelmezéseink, érzelmi reakcióink és testi állapotaink között? A mindfulness meditáció alapjai: a meditációs ülésmódok és a légzéstudatosság meditáció gyakorlata.

  3. hét. A szétszórt elme összerendezése tudatos mozgás, jóga és meditáció segítségével. Milyen a hétköznapi elme természete? Az MBCT lelke: a 3 perces mindfulness meditáció.

  4. hét. Az "averzió" - mint általános "nemakarom" érzés, amely szenvedéseink meghosszabbítója - lefülelésre kerül. Felismerjük, hogy gondolataink csupán mentális események és nem tények. Az elme művelése meditáció segítségével. A sétáló meditáció.

  5. hét. A "megengedés" és "elengedés" fogalmát igazítjuk helyre. A megengedés képességét elkezdjük kiművelni magunkban. Most már a meditáció segítségével is foglalkozunk a kellemetlen belső tartalmainkkal.

  6. hét. Hangulataink hatása a gondolkozásunkra. Hogyan viszonyuljunk a gondolatainkhoz? Hogyan tudunk kevésbé azonosulni a gondolatainkkal, belső drámáinkkal a mindfulness segítségével?

  + 1. alkalom: hétvégi napon 9.00-13.30-ig Csendes nap - az eddig tanult gyakorlatok alapján

  7. hét. Hogyan tudnánk legjobban gondoskodni magunkról? Mit tegyünk, amikor hangulati állapotunk hanyatlani kezd? Akcióterv készítése a megelőzés érdekében.

  8. hét. A valódi 8. ülés életünk hátralevő része. Ez alkalommal a tanultak áttekintése történik, az új, tudatosabb létezésmód beépítése az egyéni mindennapokba. Hogyan tartsuk fenn a gyakorlást?

  A foglalkozások közötti időszakban minden nap gyakorolni szükséges a tanultakat, hogy az új szemlélet beépülhessen az életünkbe és minőségi változást hozzon mindennapi megéléseinkbe:)


  Ha kíváncsi vagy, mások hogyan élték meg a tanfolyamot és hatásait, görgess lejjebb a VÉLEMÉNYEKhez!


  A tanfolyam ára:  39 000 Ft

  EGYÉNI KEDVEZMÉNYEK:

  Diákok, nyugdíjasok és pedagógusok számára 39 000 helyett 35 000 Ft

  TÁRSAS KEDVEZMÉNYEK:

  • Duó kedvezmény: Tegyél jót! Hívd magaddal - tudatos jelenlét terén szintén fejlődni vágyó - ismerősödet (barát, kollega, rokon...) és megvalósuló jelentkezés esetén mindketten 4000 Ft kedvezményben részesültök a tanfolyam eredeti árából: 35 000 Ft-ért jöhettek!
  • Trió kedvezmény: Tegyél jót! Hívd magaddal - tudatos jelenlét terén szintén fejlődni vágyó - két ismerősödet (barát, kollega, rokon...) és megvalósuló jelentkezés esetén mindhárman 4000 Ft kedvezményben részesültök a tanfolyam eredeti árából: 35 000 Ft-ért jöhettek! Együtt fejlődni mindig jobb:)

  A kedvezmények (pl diák és társas) kombinálhatók, de nem összevonhatók: 1 ember egyféle kedvezményt vehet igénybe!


  KÉRDÉSEM VAN / JELENTKEZNI SZERETNÉK TANFOLYAMRA!

  Töltsd ki az űrlapot vagy írj nekem a havasimarina@gmail.com címre:)

  A tanfolyamra való JELENTKEZÉSI LAPOT itt töltheted le, és kérlek kitöltve küldd el a havasimarina@gmail.com címre:

  Jelentkezéseddel elfogadod a Tanfolyam Általános Szerződési Feltételeit, kérlek olvasd el:


  Ajándékozz Tudatosságot!


  TESZT

  Most megtudhatod: mennyire vagy JELEN AZ ÉLETEDBEN:)

  TUDATOS JELENLÉT SKÁLA


  Az alábbiakban a mindennapi tapasztalataiddal kapcsolatos állítások gyűjteménye következik. Kérjük, 1-5-ig terjedő skála segítségével jelezd, hogy jelenleg milyen gyakran vagy ritkán tapasztalod az egyes tételeket. Kérjük, aszerint válaszolj, hogy mi tükrözi valóban az Te tapasztalataidat, és ne aszerint, hogy szerinted milyennek kellene lennie a tapasztalataidnak. Kérjük, minden egyes elemet kezelj külön-külön a többi elemtől.

  Tudatos Jelenlét skála

  A skála értékelése:

  1.1-2 – Múlttal és jövővel, illetve a problémáiddal kapcsolatos gondolataid folyamatosan lefoglalnak. Bár van tapasztalatod arról, hogy milyen élmény az, amikor tényleg jelen vagy a helyzetekben, automatizmusaid erősebbnek bizonyulnak. Ha úgy érzed, hogy a problémáidon való rágódás akadályozza a normál életvezetésedet, érdemes fontolóra venned pszichológus vagy pszichiáter segítségét.

  2.1-3 – Nehezen koncentrálsz, a gondolataid könnyen magukkal sodornak a mindennapjaid során, bár ha valami igazán fontos feladatod van, arra oda tudsz koncentrálni egy rövid ideig. Van kiút a gondolatok kavalkádjából, a tudatos jelenlét gyakorlatainak elsajátításával és rendszeres művelésével!

  3.1-4 – Jó úton haladsz! Valószínűleg felfedezted már a tudatos jelenlét fontosságát, és törekszel belevinni ezt a szemléletet a mindennapi életedbe, amikor eszedbe jut. Rendszeres gyakorlással látványos fejlődést érhetsz el, életedet még tartalmasabbá teheted.

  4.1-5 – Nagyszerű! A tudatos jelenlét fontos vezérfonala az életednek, annak gyakorlatát hatékonyan ülteted át a mindennapjaidba. Tudod, hogy ez az a képesség, aminek tökéletesítésébe érdemes energiát fektetni: a tudatos jelenlét gyakorlása felbecsülhetetlen fejlődési perspektívát ígér!

  5.1-6 – Taníts minket, Mester! úgy tűnik, a tudatos jelenlét vezérli életedet, oszd meg minél több emberrel a bölcsességedet:)

  A skála alapjául a következő források szolgáltak:

  https://ggsc.berkeley.edu/images/uploads/The_Mindful_Attention_Awareness_Scale_-_Trait_(1).pdf

  John Teasdale, Mark Williams, Zindel Segal: Tudatos Jelenlét a gyakorlatban. Kulcslyuk kiadó 2016

  Tudtad?

  A mindfulness meditáció során a légzés minőségének alapvető jelentősége van. A a  légzésfigyelést ősidők óta használják a meditatív állapotok eléréséhez, ez képezi a mindfulness meditáció alapját is. A nyugodt, kiegyensúlyozott légzés  átvezet bennünket a meditatív állapotba, csakhogy idáig eljutni sem mindig könnyű.

  Sok ember túlságosan stresszel ahhoz, hogy egyáltalán leülhessen meditálni. Nem tudnak kikapcsolni, megnyugodni, szétpattan a fejük a feszültségtől.

  • Ha a stressz miatt el sem jutsz odáig, hogy leülj meditálni,
  • Ha szeretnéd megismerni, hogy a légzésed segítségével hogyan tudod azonnali hatállyal megnyugtatni magad,
  • Ha szeretnél általánosságban kiegyensúlyozott és nyugis lenni,
  • Ha érdekelnek a légzés és a mentális állapotok összefüggései, akkor


  töltsd le ingyenes E-bookomat 

  melynek címe:


  AMIT A LÉGZÉSRŐL MINDENKINEK TUDNIA KELL

  Ha érdekesnek találtad az E-bookot,  íratkozz fel hírlevelemre további aktualitásokért, életminőséget javító információkért! 


  Gyakran ismételt kérdések

  • Pszichiátriai kezelésben részesülök. Részt vehetek-e a tanfolyamon?

  Ez esetben kérd ki pszichiátered, pszichológusod véleményét, az ő jóváhagyásukkal igen.


  • Helyettesíti-e a tanfolyam - elvégre benne van a nevében a "kognitív terápia" - a rendes egyéni  pszichoterápiát? Jelenleg járok pszichoterápiára, de kipróbálnék valami mást is...

  Az MBCT nem helyettesíti az egyéni pszichoterápiát, sem a gyógyszeres kezelést, viszont sok esetben remekül ki tudja kiegészíteni ezeket, amennyiben az orvos/pszichológus jóváhagyja ezt.


  • Az utóbbi időben összecsaptak a fejem fölött a hullámok és az ismerőseim szerint a mindfulness segíthet. Jöhetek akkor is, ha romokban van az életem?

  Ilyen kritikus időszakban az MBCT tanfolyam elkezdése ellenjavallt. Inkább olyan időszakot válassz az MBCT elkezdésére, amikor kiegyensúlyozottabb az életed. 


  • Szeretnék jönni a tanfolyamra, de néhány alkalmon előre láthatóan nem fogok tudni részt venni. Jöhetek-e ettől még a tanfolyamra?

  A személyes részvétel nagy előny. Ugyanakkor a technikának hála, a hiányzást be lehet pótolni. Az MBCT ülésekről kérésre videófelvételt készítünk, ami egy héten keresztül elérhető a résztvevők számára. Ha 30%-nál több lehet a hiányzásod, fontold meg, hogy olyan időszakot válassz az MBCT-re, amikor nagyobb arányban jelen tudsz lenni a találkozásokon.


  • Lesz-e valamilyen papír- vagy hangalapú segédanyag a tanfolyamhoz?

  Igen, minden alkalommal a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk a megfelelő jegyzeteket, valamint hanganyagokat.


  • Kapunk-e valamilyen dokumentumot a tanfolyam elvégzéséről?

  Igen, tanúsítványt kap a részvételről mindenki, aki végig járta a 8 hetes MBCT-t (legalább 6 alkalmon részt vett) és igényli ezt a dokumentumot. 

  Vélemények az MBCT tanfolyamról

  Orsolya

  "Az a titok, amit megosztottál mindannyiunkkal , hatalom. Urrá lehetünk ezáltal sok mindenen, amire szerintem nem is gondoltunk. Legyen az egy fizikai fájdalom vagy egy rossz emberi kapcsolat helyrehozása. Olyan eszközt adtál a kezünkbe, amivel élnünk kell. Csak így működhet az életünk. "

  Csilla

  A tanfolyam megkezdésekor csak a tudatos jelenlét technikáinak megismerésére számítottam, de a tananyag egy komplett életvezetési stratégiát kínál. Rendszeres gyakorlással a tanfolyamon elsajátított technikákkal élhetőbb, boldogabb mindennapokat teremthetünk magunknak. Mariann rendkívül közvetelenül, empatikusan és hitelesen vezette a csapatot végig az üléseken. Mindenkinek csak ajánlani tudom - vágjon bele!


  Eszter


  "Köszönöm a tanfolyamot, élveztem!!!."

  Ákos


  "Számomra az MBCT egy több hetes nagyszerű utazás volt. Nagyon sokat jelentett és jelent a mostani életemben is. Köszönettel tartozom Neked ezért a sok jóért. Remek volt mindegyik foglalkozás, és nagyon jó volt látni, hogy Te ezt milyen szívvel-lélekkel csináltad, mennyi szeretettel, mert -úgy éreztem - számodra ez nem egy munka, hanem hivatás! Mindent köszönök! "

  Évi

  "Nagyon szépen köszönöm ezt az új szemléletet adó csodálatos utazást.

  Nekem nem voltak elvárásaim, céljaim, nem akartam erre vagy arra használni az itt szerzett tudást és mégis hatalmas dolgot kaptam ettől a 8 alkalomtól. Nagyon megmaradt és beépült, hogy a gondolatok jönnek és mennek és hogy a negatív gondolatok csak gondolatok!!!!!! Nagyon szépen köszönöm, hogy annyiszor elmondtad, hogy engedjük meg az elkalandozást és ha nem vagyunk olyan állapotban, akkor ne erőltessük!!!!, ez még egy önismereti kurzuson sem hangzott el ennyiszer és ennyire egyértelműen, amin ezidáig részt vettem...".  

  Boglárka

  "A Mindfulness Alapú Kognitív Terápia programra azért jelentkeztem, hogy segítséget kapjak a stressz, szorongás, és a nehézségek könnyebb leküzdésében.

  Hasznosak voltak számomra a meditációk, a tudatos mozgás, és a tudatos légzésgyakorlatok. Mindennapi használatával  már könnyebben elfogadom az adott helyzetet, ami váratlan pillanatokban felbukkan. Szívből ajánlom Mindenkinek!"

  Judit

  "A Mindfulness Alapú Kognitív Terápia programra segítségért jöttem azért, hogy jobban viszonyulhassak önmagamhoz, és a körülöttem élőkhöz. A tanfolyamon elsajátítottam az érzéseim megismerésének módozatait. Hasznos meditációs technikákat tanultam a nehézségek leküzdésére, melyeket ÉLESBEN GYAKOROLHATTAM a tanfolyam alatt váratlanul fellépő élethelyzetem elfogadására, feldolgozására és a kilábaláshoz vezető út megtalálására.

  A tanfolyam pontos időrendben, jól szervezetten zajlott. A tapasztalataink megbeszélésére is rendszeresen kínálkozott lehetőség. Nyugodt légkör, és érdeklődő, segítőkész figyelem övezte a hallgatókat /résztvevőket. A tanfolyam elvégzésével egy hosszabb távú segítséget kaptam ahhoz, hogy még inkább a jelenre összpontosítsak, és a mindennapjaimat tudatosabban, nagyobb lelki nyugalomban élhessem. A tanfolyam elvégzését jó szívvel ajánlom. "

   

  Ilona

  "Nyugalom, önismeret, tudatos jelenlét. Nagyon jó. Őszintén ajálom másoknak is"

  Ferenc

  "Mióta a tanfolyamot csinálom, nem érzem magam olyan árvának.

  A családtagjaim csodálkozva állapítják meg, hogy nem vagyok már plafonon minden apróságtól."